Bilişsel Psikoloji

Bilişsel psikoloji

Bilişsel psikoloji, bireyin; karar verme ve problem çözme gibi konular da dahil olmak üzere, nasıl düşündüklerini araştıran psikoloji alanıdır. Klinik psikologlar, beynin bilgiyi nasıl işlediği, öğrendiği, depoladığı, tanıdığı ve kullandığı konular ile ilgilenir. Bireylerin yaşamlarındaki duygusal, zihinsel ve davranışsal sorunları tanımlamak için; seanslar düzenlemek, görüşme ve testlerle mevcut ya da olası bozuklukları teşhis etmek ve kişiye özel tedaviler planlamak, klinik psikologların profesyonel işidir.

REM PSİKOLOJİ OLARAK…

Derin çözümlemelere gereksinim duyan çaresizlik duygusunun ancak kendinizi ve çevrenizi daha iyi tanımak ve içsel kaynaklarınızı keşfedip etkin biçimde kullanmakla giderilebileceğini çok iyi biliyoruz.

Psikoterapi hizmetinin bir öğrenme süreci olduğunun bilinciyle insan kişiliğine dair sistematik bilgilere dayanan psikolojik metotlar kullanıyoruz.

Alan deneyimi olan dinamik bir ekiple kurduğumuz REM Psikoloji Atölyesi’nde; Yetişkin, Çocuk ve Ergen Danışmanlığı, Çift ve Aile Terapisi alanlarında faaliyet gösteriyoruz.

“Kendisiyle ve geçmişiyle yüzleşebilmiş, içsel dinamiklerini dengeli bir yapıya kavuşturmuş, kendini onaylayan mutlu bireyler” sloganıyla hizmet vermeyi sürdüreceğiz.